• mumbled "Jeg har brug for jeres hjælp! :D"

  2 years agoReply
  3 Likes
  Hej alle sammen, det er længe siden, men nu er jeg tilbage med en lille update <3

  Jeg skriver primært den her mumble fordi jeg har brug for jeres hjælp :D Jeg skal nemlig til at lave en mini dokumentar i min Cinematic Arts-class, og jeg har valgt at lave en om fanfiction :D Jeg har valgt at fokusere på at fortælle seeren hvad fanfiction er og hvorfor så mange skriver det etc., da jeg føler mange ikke ved, hvad det er.

  Derfor vil jeg høre om dem af jer, der læser og/eller skriver fanfiction har lyst til at svare på nogle få spørgsmål. Jeg giver credit til alle jer, der hjælper til sidst i dokumentaren ved at liste jeres brugernavn :D Hvis du ikke har lyst til at alle skal se dine svar, kan du sende mig en mail eller en privat besked her på Movellas x Jeg håber virkelig I vil hjælpe <3

  1) Hvorfor skriver/læser du fanfiction?
  2) Hvad har du fået ud af at skrive/læse fanfiction?
  3) Hvis du har fortalt nogen, der ikke kender fanfiction, at du skriver/læser det, hvordan har de så reageret?
  4) Hvis du ikke har fortalt nogen, at du skriver/læser fanfiction, hvad har så holdt dig tilbage?
  5) Hvad synes du er det bedste og værste ved fanfiction?

  Jeg har umiddelbart ikke tænkt mig at citere jeres svar, men mere bruge dem som en overorden viden, så jeg ved om det jeg siger er noget flere deler. Hvis jeg ender med at tænke et citat kunne være godt, skal jeg nok spørge jer først.

  Til sidst vil jeg også bare lige nævne, at jeg nyder USA og faktisk har haft tid til at skrive de sidste uger, så jeg har skrevet hele 3 nye kapitler til OTL, så det nærmer sig noget, jeg kan udgive snart :D Er der mon nogen derude, der har lyst til at læse de første 2-3 kapitler og give mig noget feedback?

  Håber I alle har det fantastisk <3 Jeg har ikke været særlig aktiv på Movellas længe og jeg savner det :(
  Camilla289
  2 years ago
  1) Jeg skriver/læser fanfiction da jeg kommer af med mine følelser og min fan adrenalin på den måde, så føler jeg at jeg bedre kan styre min fan kontrol.
  2) Jeg har fået mere styr på mine tanker og idéer oppe i mit hoved og lært at skrive dem ned forståeligt.
  3) De har reagere overrasket, men åben overfor hvad det er for noget.
  5) Det bedste jeg synes ved fanfiction er at man blande sin frie fantasi med sin hobby/kærlighed inden for musik eller serie eller andet.
  Det værste jeg synes er hvis man for mange idéer og man ikke ved hvad man skal skrive først så man går i står i nogle af sine historier.

  Håber mine svar kan hjælpe på din opgave og håber du klare den godt <3
  Alittlebubble
  2 years ago
  Uuuh, jeg vil super gerne svare på spørgsmålene, men det bliver først i morgen :D
  Laura G.Editor
  2 years ago
  1 Like
  Tusind tak Camilla <3

  Det vil jeg blive glad for Alittlebubble, det haster ikke :D
  Sarah Isabell
  2 years ago
  1 Like
  Uhh.. lyder vildt spændende, og vil helt klart svare. Men det må vente til i morgen efter skole ;) <3
  Tikkinikki
  2 years ago
  1 Like
  Vil gerne svare på spørgsmålene :). Men det bliver nok i morgen, har lige en historieopgave der skal afleveres i aften :). Kan jeg sende på mail?

  Og vil gerne hjælpe dig med at læse nogle kapitler og give feedback, hvis det er :).
  Laura G.Editor
  2 years ago
  Ja, du må meget gerne sende en mail :)
  Louise B
  2 years ago
  1 Like
  1) Hvorfor skriver/læser du fanfiction?
  Jeg skriver fanfiction, fordi jeg som person finder “området” utrolig spændende, plus man kommer til at lære karaktererne noget bedre at kende fx de kendte mennesker, når man laver en dyb research omkring dem. Men jeg skriver også fanfiction af andre årsager, at jeg kan skrive noget, som gør mig utrolig glad og ofte bliver jeg knyttet grundigt til fanfiction universet.

  2) Hvad har du fået ud af at skrive/læse fanfiction?
  Som jeg skrev længere oppe, så har jeg lært mere om de kendte personer (hvor underligt det end lyder), fordi man laver en dybde gående undersøgelse omkring karakteren. Men jeg har også lært at grammatikken er blevet endnu bedre, da jeg bruger utrolig meget tid på at skrive fanfiction, og er derved meget perfektionist omkring grammatik osv.

  3) Hvis du har fortalt nogen, der ikke kender fanfiction, at du skriver/læser det, hvordan har de så reageret?
  Altså de siger bare enten “okay” eller “cool nok”. Det er ikke alle, som viser den samme form for interesse til dette univers som jeg gør.

  4) Hvis du ikke har fortalt nogen, at du skriver/læser fanfiction, hvad har så holdt dig tilbage?
  Jeg er et åbent menneske, jeg har decideret intet at skjule. Så mange mennesker fra min venneomkreds kender til min såkaldte “hobby”, MEN der er selvfølgelig også nogle visse mennesker, som ikke kender til det af personlige årsager.

  5) Hvad synes du er det bedste og værste ved fanfiction?
  Bedste: Man kan skrive om de personer, man hele tiden drømmer om og faktisk gøre sådan, at man beskriver dem ofte som den person, man selv ønsker at have i sit liv.
  Værste: Det er ikke alle som interesserer sig for fanfiction, og det er også lidt svært at skrive om de forskellige personer uden en undersøgelse - så ja, undersøgelser om de kendte mennesker er ikke noget, jeg råber hurra for.

  Håber at du kan bruge det! :D
  Sarah Isabell
  2 years ago
  1) Jeg har aldrig rigtig tænkt over, hvorfor jeg skriver og læser fan fiction. Jeg skriver fan fiction, fordi jeg elsker at leve i en fantasi verden, hvor man kan gøre lige hvad man vil, blive hvad man vil. Bare vælge alt! Og det er nok nemmere for mig at skrive en historie om en person, som allerede eksistere, selvom man laver om på personen, da jeg nemlig ikke har den vildeste fantasi.

  2) Uhh.. Svært spørgsmål. Jeg ved det egentlig ikke helt. Jeg har nok lært at få mere styr på mine tanker. Når jeg selv har det svært, er jeg god til at sætte mig ind i de personer, jeg skriver om, da de for det meste også har et lorte liv.

  3) Jeg fortalte en af mine bedste venner, at jeg skrev fan fiction for ikke ret lang tid siden. Han blev lidt overrasket, men han vidste dog, hvad det var. Men ellers har jeg været pænt stille med det. Jeg har ikke rigtig lyst til at sige, at jeg skriver, da jeg ikke vil have nogen til at finde mine historier. Men jeg ved ikke rigtig hvorfor xD

  4) Hmm.. nok at hvis jeg fortalte det til nogen, ville de måske finde det, og jeg ville måske også synes, at det er lidt pinligt, på en måde. Men inderst inde ved jeg, at det bare er en anden slags af fx kærlighedsgenren, bare med personer, som findes i virkeligheden.

  5) Det bedste er nok, at man bestemmer helt selv hvad der skal ske. Skal de blive forelsket og til sidst kærester? Skal de blive forelsket, men dør en af dem så? Skal han ikke være berømt, men hun skal i stedet?
  Det værste er dog nok, at folk synes, at det er underligt at skrive fan fiction. Jeg tror, at hvis mine andre venner finder ud af, at jeg skriver fan fiction, ville de nok synes, at det er helt vildt underligt.

  Håber du kan bruge det til noget! ;D
  Laura G.Editor
  2 years ago
  2 Likes
  Tusind tak begge to <3
  Therese W.
  2 years ago
  1) Hvad der fik mig til at starte, kan jeg på ingen måde huske, og jeg ved egentlig heller ikke, hvorfor jeg bliver ved. Af en eller anden grund synes jeg det er langt nemmere at skrive fanfiction, end en helt almindelig historie. Dét at nogle af personerne allerede er "skabt" i forvejen, gør det en lille smule nemmere, selvom man jo stadig skal komme op med nye personer, og et helt nyt plot.

  2) Som jeg sagde før, så har jeg meget nemmere ved at skrive fanfiction, hvilket også betyder at jeg skriver mere. Hvilket derfor også har udviklet min skrivning meget. Når jeg går tilbage og læser noget af det jeg har skrevet før, kan jeg se en tydelig forskel. Hvad angår læsning, så har jeg helt sikkert haft nogle fantastiske læseoplevelser. Man læser historier om personer eller karakterer som man elsker og holder af, og bliver derfor altid glad i låget af at læse en god fanfiction.

  3) Det er mest mine veninder og familie der ved det. De synes alle det er mega sejt, hvilket jeg er rigtig glad for. Især min familie er overraskende støttende, og synes hverken det er skørt eller underligt. Faktisk er det tit dem som bringer op, når vi er sammen med andre. Hvilket til tider kan blive en smule pinligt.

  4) Jeg bringer det ikke op, med mindre folk spørger ind til det. Og det er heller noget jeg snakker vildt meget om. Hvad der holder mig tilbage, ved jeg ikke helt. Jeg er vel en smule nervøs for hvordan folk vil reagere. Om de vil synes det er åndsvagt eller lamt. For dem er det måske, men det er fordi de ikke kender de følelser en fangirl kan have. De ved ikke hvordan det føles at være så stor en fan, at den bedste måde at komme ud med sine følelser på, er ved at skrive en historie om dem. Og de vil nok aldrig helt forstå det.

  5) Det er bedste er helt sikkert, at man kan skrive om en person eller et univers som allerede eksistere. Samtidig giver det én en frihed til, fx at kunne ændre plottet i en serie, så det kommer til at gå på den måde man selv gerne vil. Eller skabe karakterer som man kan flette ind i et univers, og måske endda forestille sig, at den person er én selv (for ærligtalt det tror jeg alle har gjort)
  Hvad er det værste ... hmm ... Som sagt tidligere at det ikke alle der helt forstår, hvorfor man har brug for at skrive eller læse fanfiction. Mange holder denne del af sig selv hemmelig, fordi de måske synes det er pinligt, eller er bange for at blive dømt ud fra det. Det kan også være en god ting. Det at have sit helt eget univers, som ingen andre kender til. Det er også en god måde at møde nye mennesker på.

  Håber noget af det kan bruges :) x
  S o u t h e r n
  2 years ago
  Svarer på spørgsmålene senere! <3
  Tikkinikki
  2 years ago
  Har sendt mail :)
  S o u t h e r n
  2 years ago
  Jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe med din opgave. Fantastisk ide! Håber vi måske kan få lov til at se den engang? :)


  1) Personligt er det den slags fiktion jeg nyder mest at læse på nettet. Jeg kan ikke helt forklare det, men jeg skal nok forsøge.
  Jeg føler mig hjemme og godt tilpas når jeg læser fanfiction, tror jeg. Alle de følelser som jeg går og har, føler jeg kun at de fleste fanficforfattere derude rigtig forstår. Desuden kan jeg bare godt lide at se mine yndlingsidoler på skrift. Det er en anerledes, men sjov måde at udforske deres karakterer på. Med fanfiction får man også en mulighed for at forestille sig hvordan personen, som man skriver om, rent faktisk er i virkeligheden. Og det er jo dejligt. Det er langt de færreste af os der får muligheden for at møde f.eks. Harry Styles face to face.
  Fanfiction er også et godt sted at starte inden man kaster sig ud i at lave klassisk fiktion med eget univers og karakterer. Det er en genre, hvor man virkelig kan bygge på skriveriet. Men i sit eget tempo og på sit eget niveau.

  2) Jeg har helt sikkert fået mere selvsikkerhed. Men jeg har også mødt en masse søde mennesker, som jeg ikke ville have mødt, hvis ikke det var for fanfiction. Jeg er utroligt taknemmelig.

  3) De har reageret på en rimelig afslappet måde. Hvilket jeg selvfølgelig er glad for. Men det er også kun de mennesker, som jeg har tættest på, der ved det om mig.

  4) Det, der helt sikkert har holdt mig tilbage fra at fortælle andre om det, er måden folk generelt reagerer på genren og os som forfattere. De misforstår det totalt.
  Jeg er den roligste og sødeste person. Faktisk heller ikke helt dum. Men det føler jeg folk automatisk ikke længere tror på når først jeg fortæller dem om denne hobby. Alt positivt og sejt ved en er pludselig væk, bare fordi man elsker at skrive om denne her søde gut fra England, Canada eller Australien. Det er så latterligt. For at sige det mildt. Man bliver oven i købet ikke helt anerkendt som fatter, fordi ens værker er "uoriginale". Der er så mange fordomme forbundet med os og hvad vi laver, at det er til at blive helt skør i hovedet.

  5) Fællesskabet er helt klart det bedste. Der findes ikke noget bedre. Fanfictionen kan bare forene mennesker.
  Fordommene er det værste. Det er 110% sikkert.
  Alittlebubble
  2 years ago
  1) Jeg elsker universerne, som der bliver skabt, og hvordan de forskellige forfattere skaber karakterer.
  2) Nogle skønne bekendtskaber og det har styrket mine skrive evner.
  3) Da jeg lige startede fortalte jeg det til nogle nære veninder, og de begyndte egentlig bare selv også at skrive og læse fanfiction. Men når jeg møder folk, fortæller jeg det ikke, så foretrækker jeg at holde det for mig selv.
  4) Jeg tror det er frygten for folks reaktioner, der holder mig tilbage fra at dele det med andre. Det er på en måde også mit eget lille frirum at læse/skrive fanfiction.
  5) Bedste: De mennesker, som skriver/læser fanfiction, det er et helt specielt community at være en del af. Folk er støttende og engagerede i den samme fandom.
  Værste: Det kan være svært at komme op med helt originale idéer.
  Laura G.Editor
  2 years ago
  3 Likes
  Wow tusind tak for alle jeres svar! Af en eller anden grund får jeg ikke mail om I har kommenteret, hvilket jeg plejer, så undskyld jeg ikke har svaret tilbage før nu :D Jeg har ændret min dokumentar lidt, men vil se om jeg kan få nogen af jeres svar ind på en eller anden måde, men lige meget hvad vil I stadig få credit og jeg kan med sikkerhed stadig bruge alt det I har skrevet til inspiration og ved om mine holdninger bliver delt med andre eller ej - tusind tak!! <3 <3 <3