Mumble Discussions: Dag 1: Past/Future

 • Forfatter A. E. Juhl

  mumbled "Dag 1: Past/Future"


  Jeg ved godt, at jeg er håbløst bagud med den her #NaNoPrep ting, men jeg prøver da i det mindste at indhente det lidt. Jeg må indrømme, at jeg ikke er helt sikker på den her overskrift, det her tema.

  Jeg ved ikke hvad der menes med det, eller hvordan det skal tolkes, så jeg tolker det på den måde jeg har lyst til. Men jeg er ret sikker på, at det handler om ens NaNo projekt. MEN jeg er ikke sikker på hvilket projekt jeg vil tale om endnu, så jeg vil tale om dem begge. Jeg har nemlig to historier lige nu, som jeg arbejder på. En jeg har skrevet en del kapitler af efterhånden, og en som mest er i idé-fasen.

  Først vil jeg dog gerne sige: Jeg ved ikke hvordan historierne vil udvikle sig, men jeg vil forsøge at tale om historiernes fortid og fremtid. Jeg vil prøve.

  Første historie er “Lykken bærer blå læderjakke”. Den handler om en kvinde i et voldeligt ægteskab, som møder en kvinde og bliver forelsket i hende. Undervejs går en masse ting helt galt for hende. Vil hun ende sammen med den kvinde, som hun er forelsket i? Hvordan kommer hun nogensinde ud af det voldelige tvangsægteskab?

  For at tale om fortiden i historien. Det er ret nemt. Det handler om at min MC har en meget striks mor, og en meget tilbagetrukket og svag far. En mor som kontrollerer alt i hendes liv, og som er meget religiøs. Det er også sådan hun ender med at gifte sig med Liam: fordi hendes mor tvinger hende til det. Et arrangeret ægteskab.

  Fremtiden er dog svær at tale om, fordi jeg ikke har lyst til at spoile historien. Derfor fortæller jeg om to mulige fremtider. En hvor hun stadigvæk er sammen med Liam, fordi hun er for bange for ham til at forlade ham. Og en hvor hun ender sammen med kvinden. Det er lidt de muligheder jeg ser.

  Sidste historie er kaldt “Mind Enclosed”. Ja, jeg ved godt, at det er en engelsk titel, men jeg vil da love, at historien er på dansk. Jeg har bare ikke fundet en titel som passede til historie: endnu! Den handler om en kvinde som har været fængslet for mord (aktiv dødshjælp), og kommer ud af fængslet efter en del år. Hun føler sig ikke tilpas i den ‘frie’ verden. Det virker til at alle hader hende, udelukkende fordi hun er en ex-fange. Men så møder hun den her kvinde, som tilfældigvis er opsyns’kvinde’ i hendes lejlighedskompleks. Sammen kommer min MC tilbage til verden igen, og lære at leve igen.

  Angående fortid, så har jeg efterhånden ret godt styr på den. Den handler om at min MC hjælper en ældre borger, dødeligt syg, med at dø. Hun var sygeplejerske på det tidspunkt, og arbejdede på et plejehjem. Og det er så det hun bliver fængslet for. Der er endnu ikke så meget fortid til den anden karakter, kvinden, endnu, så den vil jeg vente med at tale om til en anden gang.

  Fremtiden kan bringe mange ting. Jeg forestiller mig, at MC lære at leve igen, og forhåbentlig får et job, og en kæreste og alle de ting som man gerne vil have i livet. Men jeg ved det faktisk ikke endnu .Eller jeg gør, men jeg vil ikke spoile :P

  Og det var ligesom det for dag 1.

  #NANOWRIMO #NANOWRIMO2019 #NANO #NANOPREP #NANOPREPTIME #2019