Competitions

Børn på flugt

1
by , Friday April 17, 2015
166
Børn på flugt

Hvad hvis du selv var på flugt?

Hvordan ville du fortælle din historie... 

 

 

 

Tænk hvis din hverdag pludselig blev vendt fuldstændig på hovedet, og dit hjem ikke længere var dit hjem. Tænk hvis du måtte pakke en taske, kun med plads til lidt tøj, en tandbørste og minderne fra en svunden tid. Tænk hvis du måtte begive dig ud i verden uden andet end dit barnemod og dit overlevelsesinstinkt? 

Tænk hvis du var på flugt.

 

 

Hvert år dukker omkring 300 uledsagede flygtningebørn op ved Danmarks grænser. Mens de venter på at få behandlet deres asylansøgning, begynder de et helt nyt liv, i et fremmed land.

 

I denne konkurrence, vi laver sammen med Dansk Røde Kors, Foreningen Alverdens Børn/Verdenskulturcentret i København og BoD, sætter vi fokus på at fortælle en række asylbørn- og unges historie, og på hvordan det er at være ung asylansøger.

 

Ved at gøre det du brænder for, nemlig ved at skrive, kan du være med til at skabe mere viden om skæbnen som flygtning, og måske medvirke til at fordomme nedbrydes. Du får muligheden for at lære en ung asylansøger at kende, og får et indblik i hans eller hendes drømme og håb.      

 

Det du skal gøre:

 

Første del:

 

  1. Skriv en historie i jeg-form om at være på flugt. Det er altså en fiktiv historie, hvor du forestiller dig at du selv var på flugt.
  2. Dit bidrag må maks fylde 10.000 tegn inkl. Mellemrum

 

 

Anden del:

 

  1. Vi udvælger mellem 10-15 historier og forfatterne til disse, vinder en mini-workshop med temaet fiktion vs. fakta, ved forfatter Jan K. Derudover vil Claus Boström-Petersen holde et oplæg for de udvalgte, og forberede dem på det at besøge et asylcenter.
  2. Derefter mødes del-vinderne med en ung asylansøger på asylcentret eller hos deres plejefamilie (mellem den 3. og den 7. august)
  3. Movellas brugere skriver herefter hans eller hendes historie
  4. Bidraget må højst fylde 80.000 tegn inkl. mellemrum 
  5. Vi udvælger de bedste historier, hvoraf de 3 bedste kåres som vindere

 

 

Præmier:

 

De bedste historier bliver udgivet i en novellesamling hos BoD. De 3 hovedvindere får desuden frieksemplarer til uddeling tilsendt.

Derudover får de 3 vindere muligheden for at læse deres bidrag op ved Børn på Flugt dagen 2015, som afholdes den 30. august i Verdenskulturcentret i København.

 

Konkurrenceregler (gælder kun anden del af konkurrencen):

  • Du skal sammen med teksten skrive et forfatterportræt på 400-900 tegn inkl. Mellemrum. Skriv det som et selvstændigt kapitel i begyndelsen eller slutningen af historien
  • Når du deltager, giver du samtidig tilladelse til, at teksten evt. Bliver udgivet, og at der foretages lettere tilpasning ift. retskrivning.
  • Deltagerne skal have forfattet teksterne selv og må ikke have givet andre tilladelse til at offentliggøre dem

 

 

Hos BoD™ kan alle udgive deres egen bog på tryk og som e-bog. Det kan være noveller, digte, en roman, en kogebog eller måske en personlig gave. På www.bod.dk kan du selv uploade dine bogfiler eller bruge de gratis layoutprogrammer til udformningen. Du kan også udstyre din bog med et ISBN, så den kan fås overalt på det danske bogmarked.

 

Røde Kors er verdens størte humanitære hjælpeorganisation der hjælper i dagligdagen og under katastrofer. På deres hjemmeside har de bl.a et helt temasite om børn på flugt. Du kan læse mere her.

 

Foreningen Alverdens Børn vil vise, at der er  utallige forskellige måder at være barn og ung på i Danmark. Gennem udstillinger, arrangementer, festivaler, kurser mm. vil foreningen fremme nysgerrighed og respekt for hinandens verdener, livshistorie og kulturelle baggrund, og forebygge fordomme og racisme.

Forening Alverdens Børn er initiativtager og tovholder for Børn på flugt dagene i 2013, 2014 og 2015 i VerdensKulturCentret , hjemmeside www.byen-under-stjernerne.dk

 

 

           

 

 

                                                                 

 

                                       

                                                    

 

                 

                                         

           

     

 

 

 

Loading ...