• Charlotte Holm Juul
  1 Like
  Hej Ersen,
  Som en del af din præmie, får du her feedback på din historie.
  Mvh Charlotte

  Overordnet:
  En virkelig god og velskrevet historie, der tager udgangspunkt i en virkelig hændelse. Historien er bygget rigtig fint op, og vi venter af flere omgange med spænding på, hvad der sker (dør hun, hvad sker der med ham, da han falder over bord osv.). Afslutningen er også rigtig fin. Det er en positiv og åben slutning, der efterlader læseren håbefuld. Overlever han? Det håber vi.

  Forbedringer:
  1. Sejlersprog:
  Eksempelvis kimingen (brug horisont i stedet), purredes og koleriske. Sejlersproget og sømandsjargonen fungerer ikke. For de, der læser historien, er ikke sejlere. Udtryk som rælingen, styrbord, bagbord, at rigge til osv. er fine, for dem kender de fleste. De andre hæmmer læsningen, for man får lyst til at slå dem op, og du risikerer, at nogle opgiver historien.
  2. Der er mange fine beskrivelser i historien, men jeg kunne godt bruge flere beskrivelser af, hvordan der er på båden. Hvor mange mennesker er der? Vi får på et tidspunkt at vide, at der er 130, men er det mange? For hvor stor er båden? Du skriver rigtig fint: “Det buldrede af snak, der rumsterede så̊ kraftigt, at man ikke kunne orientere sig om, hvad der blev sagt. En mand havde brækket sig ud over dørken, og kvinderne forsøgte panisk at tørre det op med slidte klude. De nåede deres hjørne, hvor hun ved at have placeret lanternen havde markeret deres territorium.” Her får vi en fornemmelse af, at der er proppet på båden. Det vil jeg gerne have mere af. I afsnittet: “Galionsfiguren var udskåret, så̊ den fik form som en yndig havfrue. Tænk, at det var folk fra stammerne, som havde bygget alt dette. Båden holdt endda godt med de materialer, de havde haft.” Hvilke materialer er det? Jeg ved ikke, i hvor dårlig stand båden er, og det er væsentligt for historien, synes jeg. Og fokuser generelt set mere på, hvordan der er på båden. Vi får nogle beskrivelser og lyde, men vi er der ikke selv. Prøv at få gang i alle sanserne.
  3. Mågen og piraten. Jeg synes, at det er rigtig fint og sjovt, at de har de navne. Jeg vil dog gerne have en enkelt beskrivelse mere af dem, der viser, hvorfor han kalder dem det. Det står eks. om piraten: ””Af sted,” mumlede den sorte mand, der sikkert kunne have været forhenværende pirat.” Derefter omtales han som piraten. Hvorfor kunne han have været pirat? Ligner han én? Og hvordan ser en pirat ud?
  4. Han siger, at han gerne vil til Skandinavien, og at ikke alle hvide er idiotiske idioter. Det er virkelig interessant, fordi det er et synspunkt, vi ikke er vant til at blive præsenteret for. Jeg vil gerne have en begrundelse. Hvor skulle alle hvide være idioter? Hvad er det, de har oplevet, der gør, at man kunne synes, at alle hvide er idioter?
  5. Brevet i slutningen: Ideen er rigtig god, og brevet er rigtig godt. Det, der ikke fungerer for mig, er sætningen: “Han var ikke sikker på, hvilket sprog brevet indeholdt, men han tog et beskedent åndedrag, før han læste højt for sig selv”. Hvis ikke han ved, hvilket sprog det er, hvordan kan han så læse det højt for sig selv? Og så står det på dansk (selvfølgelig gør det det, for alt andet ville være mærkeligt, da historien jo er på dansk:) Det forvirrer mig at skulle forholde mig til forskellige sprog. Du kan komme ud af det ved bare at slette sætningen.


  Konklusion:
  Der var ingen tvivl om, at denne historie skulle vinde. Historien har mange kvaliteter blandt andet, at den er fiktion, der tager udgangspunkt i en virkelig hændelse, spændingsopbygningen og titlen, der er god, sigende og velovervejet. Historien er rigtig fin, som den er, men kan også bredes ud. Du kunne tilføje baggrundshistorier og flashbacks til tiden i Algeriet. Vi vil på den måde komme endnu tættere på dem og dele deres smerte endnu mere. Vi glæder os til at læse mange flere af dine historier i fremtiden - alle dem jeg har læst er virkelig gode.
  Antonym
  Antonym
  1410
  24
  75
  Vinder af 2014-konkurrencen | '"Carpe diem!" udbrød Aman, foldede sine arme ud og havde en fjern fornemmelse af, at den bagstående besætning havde øjne på ham. Han noterede sig det ikke, men betragtede...
  ersen garga
  6 years ago
  1 Like
  Mange tusind tak for din feedback!

  1. Jeg vil kigge på det med sejlersprog. :)
  2. Ah, ja, det var den, jeg havde virkelig svært ved, men mangetak, så ved jeg, hvordan jeg gør det bedre. :)
  3. Kigger på det! :D
  4. Åh, ja, der skulle jeg nok have taget ideen med at uddybe, hvorfor Aleiah syntes, at de hvide var idioter, så tak! :)
  5. uhh, der ved jeg ikke, om jeg er enig(?) altså hvis jeg ville læse et brev på et andet sprog, ville jeg nok komme til at læse det lidt højt, selvom jeg ikke ville kunne sproget.
  Men jeg vil helt klart overveje det. :)

  Jeg er mega glad for din feedback! Den var lige, som jeg ville have det, så tusind tak! Og dine rosende ord er også skønne, tak!
  Haha, jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal takke nok. :)
 • Charlotte Holm Juul
  14 Likes
  Tak for alle jeres stemmer. Vi er i fuld gang med at gennemgå dem og vælger en vinder i hver kategori ud fra de tre, der har fået flest stemmer. Der går lige nogle uger, inden vi kan afsløre vinderne.
 • Charlotte Holm Juul
  8 Likes
  Tak for alle nomineringerne. Vi er i fuld gang med at finde de ti i hver kategori, der skal stemmes i mellem. Vi sætter afstemningen i gang i morgen:)
  Charlotte Holm Juul
  Det tager desværre noget længere tid end forventet, så vi når ikke at sætte det i gang i dag. Vi håber at kunne gøre det i morgen:)
  Emmylou Rose
  6 years ago
  Jeg glæder mig til at stemme på de mange dygtige movellister (y)
Loading ...