FemaleDenmarkMember since 10 Jul 11Age 21Last online 1 months ago

Jeg arbejder i øjeblikket på at færdiggøre en roman udenfor Movellas. Hvis nogen står i samme situation og har lyst til at lave en aftale ift. betalæsning, kan jeg kontaktes her: bisgaard1999@live.dk

 • Vi mødes på midten
  Vi mødes på midten
  5309
  43
  42
  by Joh@nne
 • At skrive - en guide
  At skrive - en gui...
  3469
  19
  5
  by Joh@nne
 • Onde øjne
  Onde øjne
  828
  13
  10
  by Joh@nne
 • Et hegn har huller
  Et hegn har huller
  660
  6
  9
  by Joh@nne

GRAPHIC NOVELS

by , Wednesday December 28, 2016
3
5 Comments
GRAPHIC NOVELS

Hvad er det egentlig? Og hvorfor burde du læse dem?

Efter at have haft et forløb om grafiske romaner i min engelskundervisning, må jeg tilstå, at jeg nu deler min lærers begejstring for denne genre. Derfor synes jeg, du skulle tage at klikke dig ind på denne blog og finde ud af, hvorfor graphic novels ikke bare er tegneserier.


Read more

 • Joh@nne
  3 years agoReply
  Jeg har læst til og med kapitel fem, så du får lige mine tanker ud fra fjerde og femte kapitel.

  Først lidt overordnet. Jeg synes i det store og hele, at du skriver godt. Du varierer dit sprog, og du har et dejligt ordforråd, og generelt synes jeg, du er rigtig god til at føre historien og handlingen frem. En faldgrube ift. historier som denne, synes jeg, er, at man ofte kan komme til at skrive sider op og ned omkring universet, men jeg synes, du formår at præsentere alle detaljerne for læseren ret naturligt som en del af handlingen, uden at det bliver for tungt.
  Du bruger dog også et ret personligt sprog til dine karakterer, hvilket jeg ikke er så vild med. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg vil alligevel udpensle det lidt. Det er formuleringer som "På trods af den trykkede, nej sindssyge!, stemning ..." og "hvad i alverden vrøvler du om?-blik" og "Whatever ..." eller "Altså ..." som jeg selv ville undgå. Derudover har du også nogle formuleringer ind i mellem, som jeg synes, virker lidt forcerede, f.eks: "Landingen af armstykket stoppede hendes tankerække ..."
  Som en sidste sproglig ting vil jeg også nævne din brug af kursiv. Jeg synes, det fungerer fint i forbindelse med zombierne, fordi de er svære at sætte ord på og bare er de her fremmede og ukendte væsener. Men når det også er fosteret, tankerne, engelske udtryk og steder, synes jeg på en eller anden måde, at effekten forsvinder lidt.
  En sidste ting er mere ift. de to pigers handlingsforløb. Udover at du er god til føre historien frem, vælger du også spændende scener, og samtalerne er heller aldrig kedelige. Nu har jeg selvfølgelig kun læst begyndelsen på din historie, men jeg vil alligevel nævne, at de to handlingslinjer for mig virker lidt ens. Det her med, at de begge møder en anden person i det her kaos af en verden. Det er selvfølgelig to meget forskellige personer, og det udvikler sig muligvis i to forskellige retninger, men det kan du i hvert fald tygge lidt på.

  Men alt i alt er jeg imponeret over det, du har skabt. Selv er jeg ikke ret meget til zombie-historier, men jeg har vildt meget respekt for din historier. Så held og lykke fremover!
  [IGANGVÆRENDE] SOS(1): Du slipper aldrig
  [IGANGVÆRENDE] SOS...
  10.1k
  29
  66
  || Vundet 2. pladsen i 'Skriv om fremtidens trusler'-konkurrencen. || Første bog af SOS-serien: Med en verden hærget af de rådne, er det svært at klare sig. Luna og Agnessa kan ikke andet end at se...
  Forfatter A. E. Juhl
  Det vil jeg da kigge på. Særligt mine personlige kommentarer har jeg overvejet meget, men hvis de ikke fungerer, så skal de selvfølgelig væk :)

  Egentlig var det meningen, at kursiv skulle være de ord, som der skulle lægges ekstra tryg på. Altså ord som 'ikke' i specielle sammenhænge, engelske udtryk mm. Mens at zombierne ikke skulle stå i kursiv i længden, har bare ikke fået ændret det.

  Men er glad for, at du overordnet kan lide min historie :D Jeg skal prøve at kigge på de ting du har nævnt for mig.
 • Joh@nne
  3 years agoReply
  1 Like
  Jeg brød mig ikke ret meget om After. Jeg synes, den skreg 'fanfiction' hele vejen igennem. Men jeg kan godt forstå, hvorfor mange bliver betaget af den. Den har netop alle de ting, en fængende fanfiction skal have. Jeg synes bare ikke, den var skrevet ret godt, og det hele blev meget overfladisk :)
  Men super fedt initiativ med anmeldelserne!
  Joh@nne
  3 years ago
  Nå, for søren. Jeg forstod heller ikke helt, hvorfor du absolut ville have noget historisk med ;)
  Fia V.
  3 years ago
  Jeg synes, at du fanger mine følelser om After. Var heller ikke særlig vild med den (jeg burde bare holde mig til fantasy og krimier).
  Joh@nne
  3 years ago
  1 Like
  Jeg nyder nu en god kærlighedsroman engang i mellem, men After var ikke lige en af dem ... :) Fedt at høre, at du har samme holdning.
 • Joh@nne

  Skal vi lave en feedback-aftale?

  3 years agoReply
  2 Likes
  Hej, med jer :)
  Jeg har - som mange af jer andre sandsynligvis også har - fået den idé, at jeg vil skrive en roman, som engang om lang tid forhåbentlig kunne gå hen og blive udgivet. Jeg har med tidligere projekter haft stor glæde af at bytte historier med en anden forfatterspire og på den måde få en rigtig god gang feedback. Jeg tænker ikke i en kommentar her på movellas - jeg er mere ude i, at vi udveksler e-mails, hvorefter vi på Google Docs eller i Word-dokumenter retter, kommenterer og kritiserer hinandens projekter. Til sidst slutter vi så af med en mere uddybende mail, hvor man kan komme med en mere samlet vurdering af det hele. Lyder det som noget for dig?

  Mit eget projekt er en ungdomsroman, der handler om to drenge, som tilsyneladende lever to vidt forskellige liv. Historien er i øjeblikket omkring 50 word-sider, og den kan findes her på siden også, hvis du har lyst til lige at tjekke den og min skrivestil ud, før du siger ja tak til noget som helst. Den går under navnet 'Vi mødes på midten'.

  I henhold til din historie ser jeg ikke mig selv som kræsen i forhold til genre, men jeg ville helt klart foretrække, at du har visse ambitioner med dit projekt, eftersom jeg har tænkt mig at bruge min tid på at gennemlæse dine skriverier. På samme måde kunne jeg godt tænke mig, at du skriver på et vist niveau. Misforstå mig ikke - det behøver på ingen måde at være perfekt - men jeg er selv 18, og jeg har altid gået meget op i grammatik og det at skrive korrekt, så det ville være ærgeligt, hvis vores personligheder og skrivestile er så forskellige, at vi ikke får det optimale ud af samarbejdet.
  Eftersom min egen roman stadig er meget grøn, er det intet problem, hvis du heller ikke er særlig langt med dit projekt. Jeg kan sagtens se fordelen i at have en sparingspartner under romanernes udvikling.

  Så hvis du ikke er skræmt væk endnu og sidder og ruger på en historie ligesom mig - skriv endelig!
  Joh@nne
  3 years ago
  Jeg er klar på at læse de 10 sider eller kigge med et par friske øjne på din verden, hvis det lyder fristende? :)
  Joh@nne
  3 years ago
  Jamen det siger jeg da ikke nej til. Vil du sende en mail til johannebisgaard@gmail.com?
  BeSkydreamer
  3 years ago
  Du kan evt. tage et kig på mit projekt og se om det er noget for dig? Det er science fiktion, som jeg engang håber på at udgive det en dag. Er måske ikke helt perfekt til grammatik, men synes nu selv det går okay XD
  Er selv 21 og vil gerne hjælpe med dit projekt ;)

  historien hedder Vika og har delt mine udkast kapitler med denne gruppe ;)
 • Joh@nne
  3 years agoReply
  Jeg har læst første kapitel og må sige, at jeg er imponeret. Jeg er efterhånden begyndt at bevæge mig lidt væk fra fantasy-genren, fordi det ikke fastholder mig på samme måde, og fordi universet efterhånden er lidt brugt op. Men jeg synes, din historie indeholder noget, jeg ikke har set før. Derudover skriver du også bare rigtig godt. Dine beskrivelser er gode, og jeg synes, der var et naturlig flow i historien, som den skred frem. Faktisk kan jeg ikke lige umiddelbart finde noget at kritisere. Udover et par småfejl og nogle sammensætninger af ord, jeg selv ville have arrangeret anderledes, er der ikke meget at komme efter :)
  Rytteren
  Rytteren
  5050
  20
  21
  En spøgelsesrytter. En pige. En beskyttertrang. Da Teiberanoxus finder en pige vandrende i skoven og beslutter sig for at tage hende under sine vinger, skaber det rører i spøgelsesrytternes verden. Og...
  KajsaSchübeler
  3 years ago
  Det er jo altid dejligt at høre, og så kan jeg godt følge dig med, at fantasy ofte har en tendens til at 'genbruge' sig selv.
  Dejligt, du kan lide den.
Loading ...