• Natten
  Natten
  1491
  14
  32
  by Tohpi
 • Kom, du ska' da med op i baren
  Kom, du ska' da...
  1093
  17
  16
  by Tohpi
 • Kære julemand
  Kære julemand
  765
  15
  17
  by Tohpi
 • Måske
  Måske
  1265
  10
  5
  by Tohpi
 • Tohpi
  3 months agoReply
  1 Like
  Hold op hvor er du sindsygt dygtig!
  Din stemme og dine fraseringer, giver mig helt kuldegysninger og jeg er vild med den kombination af sårbarhed og styrke der er i din stemme. Særligt bewitched er virkelig godt skrevet og din stemme lyder super lækker i det dybe register.
  Dine tekster er generelt rigtig gode! Jeg er vild med måde du bruger vandet som udgangspunkt selvom sangene handler om noget helt andet end vand.
  Er "By the riverside" lidt inspireret af Agnes Obels "Riverside"? Jeg synes der er flere af tingene der går lidt igen :)
  Wicked Waters
  Wicked Waters
  0
  1
  2
  Three songs with water in them. I noticed that I've been writing a few sad songs that include water in them... so I decided to collect them in a songwriting-project that I'm working on. I have three...
  Wyrd Sister
  3 months ago
  Tusind tusind tak!! Hvor bliver jeg glad for at høre, at du kan lide det jeg laver!
  Og 'By the riverside' er skrevet lidt med Agnes Obels 'Riverside' i tankerne, men kan faktisk ikke rigtig lyrikken til hendes sang, men mon ikke de ligger lidt i underbevidstheden alligevel.
 • Tohpi

  mumbled "#Inspirationstag"

  6 months agoReply
  1 Like
  I disse tider, hvor vi alle holder os lidt for os selv, og de fleste sidder hjemme. Kan man godt mangle lidt inspiration til skrivningen, derfor synes jeg, at vi skal inspirere hinanden til at få skrevet en masse!
  Så lav en mumble og del følgende med os:

  1) Et link til en gammel Movella, som du er stolt af, samt et par sætninger om hvorfor.
  2) En gammel skriveteknik eller et skriverelateret råd, du har brugt længe.
  3) Hvilket projekt, du arbejder på i øjeblikket
  4) En ny skriveteknik/ eller et nyt skriveråd, du eksperimenterer med i øjeblikket.
  5) Noget musik du lytter, til imens du skriver.
  6) En roman du har læst for nyligt, og som har inspireret dig til at skrive.
  7) Tag en eller flere movellister, til at dele deres inspiration.


  Jeg starter:

  1) Et link til en gammel Movella, som du er stolt af, samt en sætning om hvorfor.
  Pigen der faldt ned af trapperUmiddelbart ligner Rosa alle de andre børn i klassen. Godt nok er hendes ballerinasko udtrådte, og hendes madpakke bliver lidt for ofte glemt derhjemme,...

  Selvom det er 7 år siden jeg skrev "Pigen der faldt ned af trapper", så er jeg ret stolt af den, fordi jeg ramte en god balance imellem, at fortælleren virkede troværdig, uden at sproget blev for kluntet og barnligt (fortælleren er et yngre barn, så det var lidt en udfordring.) Samtidig synes jeg, der er en god balance imellem, hvad jeg fortæller direkte igennem dialoger og beskrivelser, og hvad læseren skal læse imellem linjerne.

  2) En gammel skriveteknik eller et skriverelateret råd, du har brugt længe.
  Når jeg skal finde på navne til steder og karakterer (som ikke skal have helt gennemsnitlige danske navne), finder jeg et sted google maps og zoomer ind, til jeg kan se navnene på landsbyerne. Så er det bare at bytte rundt på et par bogstaver her og der, kombinere nogle ord osv., og så har jeg på ingen tid en række selvopfundene navne, der "passer sammen" sprogligt. I perioder har jeg gjort det samme ved at slå op på en tilfældig side i en ordbog på et fremmed sprog.

  3) Hvilket projekt, du arbejder på i øjeblikket
  I øjeblikket arbejder jeg på "Dragesmuglerens Datter" som er en fantasyroman. Jeg har lige rundet 25.000 ord og overvejer, om det i virkeligheden er en trilogi, jeg er i gang med.

  4) En ny skriveteknik/ eller et nyt skriveråd, du eksperimenterer med i øjeblikket.
  I stedet for at skrive mine kapitler kronologisk, som jeg ellers altid har gjort (og hvor jeg ofte er gået i stå), forsøger jeg i øjeblikket at hoppe til den del af et kapitel, jeg helst vil skrive og så til sidst skrive alle stykkerne sammen. Det virker bedre end jeg havde troet, og gør at jeg får skrevet mere samt at stykkerne imellem de vigtige dialoger og scener bliver kortere og mere relevante.

  5) Noget musik du lytter, til imens du skriver.
  I øjeblikket lytter jeg meget til en youtube kanal, der hedder ambient worlds, hvor der er lavet nogle virkelig lange stemningsbaserede mix af musik fra film mv. De er geniale at skrive til, fordi de agerer baggrund og sætter den rigtige stemning, til hvad end jeg arbejder på uden at tage for meget fokus.
  youtube.com/channel/UCfR8HhkbpDAwvYxrecN..

  6) En roman du har læst for nyligt, og som har inspireret dig til at skrive.
  Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten.

  7) Tag en eller flere movellister, til at dele deres inspiration.
  @ Alle der har lyst til at være med! Og ja det gælder også dig!
  @[Subangi]
  @[Cecilie Reckendorff]
  @[Lukas. I. C.]
  @[Forfatter A. E. Juhl]
  Tohpi
  6 months ago
  Jeg skal selv lige taget modet til faktisk at springe imellem kapitlerne og ikke bare indenfor dem, men det kan være, at det er det der skal til :)
  Tak hvor er du sød! Det har ligget stille nok næsten siden du læste den, men nu har jeg for nyligt genoptaget den og den her gang skal den skrives færdig!
  KajsaSchübeler
  6 months ago
  1 Like
  “Dragesmuglerens datter” er en fed titel
  Tohpi
  6 months ago
  Mange tak Kajsa :)
  Og nu er du også tagget, jeg håber du vil være med :D
 • Tohpi
  6 months agoReply
  Aw, hvor er det fint skrevet. Jeg bliver helt nostalgisk, og kan ikke lade være med at tænke på mit udvekslingsår, hvor jeg mødte min første kæreste :)
  Stranger Guy
  Stranger Guy
  322
  5
  9
  De her tekster er om mig. Det er mine tanker om ham og jeg. Det ting jeg ikke siger...
  Stranger Guy
  6 months ago
  Aww hvor sødt <3
 • Tohpi

  mumbled "Langfredag!"

  6 months agoReply
  1 Like
  Så blev det langfredag, hvor vi skulle gøre verden opmærksomme på en tekst, vi har skrevet, og som nok burde være blevet i skrivebordsskuffen. For mit vedkommende gælder det vist desværre en god del af de tekster, jeg har delt herinde igennem årene, det var i hvert fald svært at vælge hvilken, der var værst. "En døende fønix" er dog særligt tåkrummende og patetisk. Jeg ved ikke hvorfor, jeg i 2013 tænke, at det var en god idé at opfinde genren "episk operadigt" og tænkte at det var en god idé at skrive ikke mindre end 13 temadigte/historier om et teater.
  Disclaimer: Jeg havde ikke taget stoffer, selvom det lidt lyder som et dårligt trip..
  En Døende FønixEt episk digt. Tag med på en rejse til det gamle teater. Et teater langt fra er normalt. Et teater er mere end blot et rum for kultur. Et teater lever...

  Hvis du også gerne vil give os andre et godt grin, lyder dagens opgave: “Langfredag: Så blev det dødens dag, og du må ofre noget for det bedre i verden! Del den tekst/movella af din egen, som du er MINDST stolt af. Vi har hver især et par af de tekster, der mere end andre kan minde os om, at vi kan forbedre os, men også hvor meget vi allerede har forbedret os siden da.”
  L. K. Hartwig
  6 months ago
  1 Like
  Jeg har lige læst den og jeg kunne faktisk rigtigt godt lide den :D Det har noget særligt mytisk vibe over sig ligesom bogen "nattens cirkus". Så det er kun fedt hvis det er din værste historie :D
  Tohpi
  6 months ago
  Haha, tak for de søde ord :) Den er tåkrummende prætentiøs efter min smag idag, men den afspejler måske bare en periode i min skrivning, hvor armbevægelserne ikke kunne blive store nok, og teksterne ikke kunne blive for syrede :)
 • Tohpi

  mumbled "#Påskemandag (på en tirsdag)"

  6 months agoReply
  2 Likes
  @[Lukas. I. C.] Taggede mig til at komme med en påskesang, det kunne jeg ikke lige finde på, så nu får i to af de absolut smukkeste forårssange, jeg kender.
  Jeg er kornørd nok til at gå op i arrangementer, og når det kommer til sådanne noget, er Philip Faber altså ret eminent.

  Lukas. I. C.
  6 months ago
  1 Like
  For et øjeblik var jeg lige bange for at vi ville få en fjerde "Anemonesangen", men dejlige sange du har valgt hahahah. xD Og der er trods alt en anemone :P
  L. K. Hartwig
  6 months ago
  1 Like
  "Sangen om sol og syrener" er også rigtig god :)
  Tohpi
  6 months ago
  1 Like
  Altså anemonesangen er jo også rigtig sød, og jeg var meget fascineret af Ronja Røverdatter som barn, og var helt vild med den, men der findes også mange andre skønne forårssange :)
Loading ...