FemaleDenmarkMember since 28 May 12Age 23Last online 11 months ago

 • WitchGirl

  Kan man godt skrive om selvmord på den måde?

  3 years agoReply
  Jeg overvejede at begynde at skrive herinde igen, og fik også en idé, men så dukkede alle mulige spørgsmål op, og den virkede pludselig ikke så god. Måske tænker jeg bare for meget over det - det har jeg en tendens til. Anyway, så tænkte jeg på at høre nogle andres meninger om det spørgsmål, der plagede mig mest, so here goes:

  Kan man godt skrive en historie om én, der begår selvmord, men alligevel får en lykkelig slutning?

  Kan man i det hele taget skrive en god historie om en der begår selvmord? For på den ene side vil jeg portrættere, hvor forfærdeligt det er i efterlivet for dem, der begår selvmord (og de efterladte), på den anden side vil jeg gerne skrive en kærlighedshistorie…

  Jeg vil godt skrive en historie, der har nogle realistiske karakterer (selvom karakterer måske ikke lige er min stærke side), men jeg ved måske heller ikke nok om, hvad der kan drive folk derud, hvad det er for nogle ”typer”, der begår selvmord, hvordan de virkelig føler, når det virker som den eneste mulighed. Ud over det skal jeg nok også have et bedre plot, men karakter er det der skal drive plottet, derfor er de vel vigtigst… Så hvis der er nogen, der har idéer/kommentarer til baggrund/motiv for 15-19-årige danskere der begår selvmord, ville det også være meget brugbart. Indtil videre har jeg en idé til min hovedperson, som bunder i noget depression og måske eksistentiel krise.

  Måske skal jeg lige gøre det helt klart, at min historie ville foregå i en slags efterlivsverden, hvor dem der begår selvmord ender henne, så de fleste af personerne i min historie vil være nogen, der har begået selvmord (og var 15-19 år, da de gjorde det). Det er meningen, at den her verden skal være ment som straf, men derfor kan de vel godt blive glade for at have mødt hinanden uden, at jeg får det at begå selvmord til at virke som noget godt?
  Maria Louise Persdatter
  1 Like
  Man kan sige, at en stor dansk roman som Dig og mig ved daggry kunne finde ud i at balancere rundt i det, da man virkelig blev trukket ind i, hvordan hovedpersonerne blev voldet ud på et sidespor. Hvis du er bange for, hvor du skal træde for ikke at sende forkerte signaler, så vil jeg helt klart anbefale den som et værktøj til, hvordan det kan gøres. Ellers er 13 reasons why også et eksempel på det, hvoraf at selvom man kommer ind i hovedet på personen og kan se det fra personens vinkel og måske have en medforståelse, så sidder man stadig med idéen 'selvmord er forkert' bagefter. (:
  WitchGirl
  3 years ago
  1 Like
  Tak, for jeres svar (:
  Det er nok rigtigt, at ikke alle vil kunne lide den, men sådan er det også med så meget andet. Stadig godt at huske på, men jeg skal prøve ikke at lade det gå mig på og så bare prøve at skrive noget ^^
  Maria: Det kan være jeg kigger på de bøger du nævnte, måske læser jeg dem ikke, men det er meget godt at have noget at lade sig inspirer af, hvis jeg får brug for det (:
  Peach.
  3 years ago
  Jeg kan anbefale, at du læser All the Bright Places eller My Heart and Other Black Holes (sådan virkelig!) hvis du ønsker at søge inspiration fra bøger. Ellers er jeg virkelig stor fan af 13 Reasons Why, som Maria Louise også nævnte. Jeg er også sikker på, at du på nettet kan finde en masse sider, hvor folk fortæller om deres historier med selvmord; hvordan det er at ville begå tage sit eget liv, hvorfor de valgte at forsøge og alt det der :-)
  Jeg synes helt klart, at du skal arbejde videre med idéen, for den lyder mega fed! :-P
 • WitchGirl
  5 years agoReply
  1 Like
  Den er virkelig god! Og lidt skræmmende.. Jeg ved ikke om du nogen gange har de samme tanker som din hovedperson, for jeg ved der er mange er bekymrede for dig og som ønsker at du har det godt. Og mange der er ville savne dig og huske dig (jeg er en af dem, hvis du skulle være i tvivl).
  Tilbage til teksten. Den er godt skrevet og virkelig dyb. Du skriver virkelig godt :)
  Pure
  Pure
  135
  1
  2
  A simple text.
  Oktoberpigen
  5 years ago
  1 Like
  Tusind tak for feedback! Ved godt jeg ikke er alene, men nogen gange kan det dsv. godt føles sådan.
  Tak igen, virkelig værdsat :)
Loading ...